Missionary Conversion. Reflections on faith, evangelisation and interculturality

2023. május 31.

The shortest and easiest way
to ascend to the knowledge of oneself
and from there to the
attributes of God,
mercy, wisdom, infinite patience and goodness,
is to lower ourselves to give light to children,
especially to those who are most neglected.

(Letter of Calasanz no. 1236)

 

Introduction - the mission: desire for GodConstrucción de las Escuelas Pías: inculturación e interculturalidad

2023. május 04.

El texto de la presentación en la reunión con la Fraternidad sobre inculturación e interculturalidad en el contexto del núcleo capitular "Construcción de las Escuelas Pías".Kalazancius és az adokozás

2020. április 21.

Ezt az ajánlatot nem fogja visszautasítani – gondolhatták a Legszentségesebb Megváltó Testvérületének tehetős tagjai, amikor felkeresték Kalazanciust, és közölték, készek adományokkal segíteni a Kegyes Iskolákat. Már nem vadonatúj és a legkevésbé sem ismeretlen, de még alakulóban lévő ez az akkor csaknem tízéves kezdeményezés.


Az iskola: az emberré válás tanulásának helye

2018. július 14.

A nem felejtő interneten még most is megtekinthető az a felvétel, amelyen egy fiatal tanárnő vetkőzőszámot ad elő az iskola gólyabálján. Az akkori hírek úgy fogalmaztak, hogy a pedagóga még „tovább is elment volna”, ha kabátját ráterítve egy idősebb kollégája ki nem menti. Az ötperces felvétel itt ér véget. Az első három percben azonban másokat is látunk vetkőzni, másodikként azt a kolleginát, aki végül megmentőként lép közbe, és véget vet a határokat nem ismerő műsorszámnak.
 


Feliratkozás a következőre: